Wallins skog

Wallins Skog, en tätortsnära skog med ett unikt utbud av träd och aktiviteter. Med rätt innehåll, ett genomtänkt koncept och effektiv marknadsföring har skogen stor potential att bli ett besöksmål. En plats för dagsutflykter som ger positiva effekter för hela samhället. Både miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

Barnfamiljerna vill kombinera aktiv lek med kunskap och att upptäcka omgivningen. Ledorden för Wallins Skog bör vara LÄRA, LEK och MÖTAS och med ett grundutbud i form av en Lärandeslinga, en Inte-nudda-marken-park och en bra grillplats att fika, pausa och umgås kring. Med detta på plats finns alla förutsättningar för att locka barnfamiljer från hela Familjen Helsingborg.

Genom olika samarbetspartners kan Wallins Skog fyllas med ett innehåll av både fasta aktiviteter och stora samt små event. Skogen kan bli en mötesplats som främjar barn och ungas hälsa, en plats för integration och en plats som hjälper både Örkelljunga och Skåne som helhet att positionera sig som en destination för naturturism.

Rapporter och dokument